A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

600 diák kap ösztöndíjat az MNB-től

Huszonöt magyarországi felsőoktatási intézmény közel 600 hallgatója vehette át ünnepélyes keretek között a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Kiválósági Ösztöndíjat.

A 2016-ban életre hívott program ösztöndíjában a jegybank tevékenységéhez kapcsolódó gazdaságtudományi képzésben részt vevő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók részesülhetnek.

A 2023/2024-es tanévben immár nyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyar Nemzeti Bank a Kiválósági ösztöndíjprogramját, amelynek keretében idén közel 600 kiválósági ösztöndíjas hallgató vehette át oklevelét a Budapest Kongresszusi Központban megrendezett ünnepségen. Az eseményen a hallgatók mellett a jegybank vezetői, az ösztöndíjprogramban részt vevő egyetemek rektorai és intézményi kapcsolattartói vettek részt.

A Kiválósági Ösztöndíj pályázatokat minden évben az egyetemek írják ki és odaítélésükről bíráló bizottság dönt. A beérkezett pályázatok értékelésekor a felsőoktatási intézmény 50 %-ban a tanulmányi teljesítményt, 40 %-ban a tudományos tevékenységet (publikáció, tudományos diákköri dolgozat, nemzetközi és hazai versenyeken való részvétel és szakkollégiumi tevékenység), 10 %-os arányban a közéleti, közösségi tevékenységet veszi figyelembe.

Az ösztöndíj 10 hónapra szól, az egy főre eső havi támogatási összeg pedig 50.000 forint.

Kiválósági ösztöndíjban a Magyar Nemzeti Bank tevékenységéhez kapcsolódó magyar és idegen nyelvű gazdaságtudományi alap-, és mesterképzési szakokon, osztatlan képzéseken kiemelkedő tanulmányi-, tudományos- és közösségi teljesítményt nyújtó nappali munkarendű, állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatóknak képzési szintenként maximum 3-3 százaléka részesülhet. Az Ösztöndíjprogramban jelenleg 25 felsőoktatási intézmény vesz részt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések