A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Balázs visszaszólt az amerikai nagykövetnek


David Pressman amerikai nagykövet közleményében fejezte ki felháborodását a miniszterelnök hétfőn, a Magyar Külügyi Intézet alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett konferencián elhangzott beszéde kapcsán.

Mint arról beszámoltunk, az amerikai nagykövet ismét kioktatta a kormányt és Putyin-pártisággal vádolta és bírálta Orbán Viktort. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Facebook-bejegyzésben válaszolt a nagykövet Orbán Viktor beszédét illető kritikáira.

Azt írta: De mi is verte ki a biztosítékot Pressmannél? Orbán Viktor azt mondta: Mi, magyarok igényt tartunk az önálló külpolitikára, és elvárjuk, hogy mások is ezt az igényünket fogadják el.

Orbán Balázs hozzáfűzte: egy közös gondolatkísérletben cseréjük ki magyar szót amerikaira a „botrányos" szövegben: „Mi, amerikaiak igényt tartunk az önálló külpolitikára, és elvárjuk, hogy mások is ezt az igényünket fogadják el.”

Vajon ezzel is baja lenne Pressmannek? Ugye nem. Na, ugye. Akkor nem kérünk beleszólást a magyar politikába – tette hozzá a politikai igazgató.

Orbán Balázs kiemelte: 

Ha tetszik, ha nem, a magyar külpolitika alapja a nemzeti érdek.

Válasz Pressmannek: ha tetszik, ha nem, a magyar külpolitika alapja a nemzeti érdek.

Posted by Orbán Balázs on Wednesday, December 6, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések