A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ölt a szén-monoxid Pécsen

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy idős nő kedden Pécsen - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel alezredes közleményében azt írta, kedden reggel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Pécsen, egy családi házban egy elhunyt embert találtak.

Hozzátette: a Nagyszkókói úton lévő ingatlanhoz épített, lakásként berendezett, hatvan négyzetméteres melléképületben egy idős nő vesztette életét. A melléképületben egy gázpalackról működő szieszta kályha üzemelt csukott ablakok és ajtók mellett, a helyiség szellőzése nem volt megoldva.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra:

idén már 1020 alkalommal hívták a tűzoltókat szén-monoxid miatt, 186-an szenvedtek mérgezést, tízen pedig életüket vesztették.

Kiemelte, a szén-monoxid nem csak régi gázkazánok hibás működése esetén keletkezhet, megfelelő levegő-utánpótlás hiányában bármilyen zárt térben égő nyílt láng forrása lehet a mérgező gáz fejlődésének. A tűz elhasználja a helyiség levegőjét, tökéletlen égés jön létre, amelynek a mellékterméke a már kis koncentrációban is halálos szén-monoxid - írta. Hangsúlyozta: nyílt lánggal működő berendezés esetén gondoskodni kell az állandó és automatikus szellőzésről, nem elég néha kinyitni az ablakot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések