A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Novák Katalin: legyen ez a karácsony a lehetőségekhez mérten boldog és a lehetőségektől függetlenül is, legyen minél boldogabb, mindenkinek!


Államfői elődjeiről, a béke lehetőségéről, világpolitikáról, országjárásról, családról, sütésről-főzésről és természetesen a karácsony ünnepéről is beszélt Novák Katalin köztársasági elnök a HírTV-nek adott exkluzív ünnepi interjújában sőt, kiderült, az államfő akkor sem esik kétségbe, ha éppenséggel kötőtűt kell fognia.

Szenteste napján talán nem is érezzük át annyira az a félelmet, azt az aggodalmat, ami a fenyegető közelségével jár a háborúnak - mutatott rá Novák Katalin. Az államfő úgy fogalmazott, mintha a fenyegetettség, a félelemérzet a bőrünk alá ivódott volna. 

Amikor attól kell a kárpátaljai magyaroknak félniük, hogy bármikor kopogtathatnak, hogy vigyék el a férfiakat a frontra, vagy aggódnak a szétszakított családok a fronton lévő családtagjaikért, vagy éppen a Magyarországon lévők a kárpátaljaiakért, akkor érezzük át igazán, hogy mennyire nagy kincs is az a béke, ami számunkra itt, Magyarországon megadatott, de ami rendkívül törtékeny dolog és bármikor veszélybe kerülhet sőt, fenyegető veszélyben van most is - tette hozzá. 

Novák Katalin kiemelte, mivel

a magyar békeszerető és szabadságszerető nemzet, ezért bízik abban, ha a békéért kiáltó szó minél több emberhez eljut, akkor annak annál nagyobb hatása lesz. 

 

Család 

Az idén jelent meg az „…Ami a miénk 2.” - Ötvenen a családról című kötet, amelyben minden írás a köztársasági elnök személyes ajánlásával kezdődik. A könyvvel kapcsolatban Novák Katalin az ünnepi interjúban fontosnak tartotta megjegyezni, 

a család az a közeg, ahonnan minden reggel elindulunk és este hazaérkezünk, vagy a család hiánya az az űr, ami minden nap ott tátong (...) egyszerre valaminek a megléte és a hiánya, az mindig ott van még akkor is, ha nem égető a fájdalom, vagy nem kitörő az öröm (...) a család, annak szépségei és örömei és nehézségei, tragédiái olyanok, amelyekről nem feltétlenül beszélünk eleget és nem feltétlenül beszélünk őszintén, még akkor sem, ha olyan fontosak számunkra. 

Az államfő közlése szerint a kötetet egy erőgyűjtő könyvnek szánta, hiszen abban közismert személyek mellett kevésbe ismert emberek is megosztották a családdal kapcsolatos gondolataikat, emlékeiket és tapasztalataikat, és ha a történeteikben az olvasók magukra ismernek, akkor - tette hozzá Novák Katalin - az erőt ad. 

 
Karácsony misztériuma

Az ünnep kapcsán a köztársasági elnök elmondta, nagyon kedveli a saját készítésű ajándékokat, volt, hogy unokaöccsei kérték meg, kössön nekik kötött pulóvert, amit természetesen boldogan teljesített. 

Novák Katalin szerint a karácsony a legfontosabb családi ünnep, amelyben az a fő kérdés, hogy képes-e az ember kissé átszellemülni, nem pedig egy feladatnak megélni az ünnepet.  

Engedni kell azt az érzést a szívünkbe lopózni, ami a szeretettel és a születés csodájával jár (...) Krisztus születését ünnepeljük ilyenkor, ez egy örömüzenet

 - mutatott rá. 

Novák Katalin karácsony ünnepe alkalmából minden magyar embernek is üzent és azt kívánta, 

legyen ez a karácsony a lehetőségekhez mérten boldog és a lehetőségektől függetlenül is, legyen minél boldogabb, mindenkinek!


Teljes beszélgetés:


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések