A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németországban akkora a vihar, hogy megbénult a vasúti közlekedés


Az Észak-Európán végig söprő vihar miatt fennakadások voltak pénteken a vasúti közlekedésben Németországban, az Északi-tenger partján pedig áradásveszélyre figyelmeztettek a hatóságok.


A Hamburgból és Hannoverből Frankfurtba, illetve Münchenbe tartó járatok közül sokat töröltek, a Hamburgból Kielbe és Flensburgba tartó járatokat pedig mind törölték - közölte a Deutsche Bahn vasúttársaság. A fennakadásokat leginkább a pályára dőlt fák okozzák. Jórészt az észak-német tartományokban fordultak elő ilyen esetek, de a középen lévő Hessenben is.

Csütörtök este késett több repülőjárat is a frankfurti repülőtéren, de törölni nem kellett egyet sem. Péntek reggelre helyreállt a menetrend az ország legforgalmasabb repülőterén - írja az MTI. 

Hamburgban az Elba kiöntött, és elárasztott több utcát a halpiac környékén. Helyenként derékig ért a víz pénteken. A hatóságok figyelmeztették a tengerparti települések lakóit, hogy dagálykor a tengerszint akár három méterrel az átlagos szint fölé emelkedhet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések