A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nehezen viseli a Politico, hogy Trump nagyra tartja Orbán Viktort


Szokás szerint Donald Trump-ellenes összeállítást készített a Politico, a lap elsősorban arra fókuszált, kik a korábbi amerikai elnök legfontosabb szövetségesei – a cikkben természetesen többször is előkerül Orbán Viktor neve.

Ismét Donald Trump-ellenes cikkel jelentkezett a Politico, és a szerzők érezhetően nehezen viselik, hogy a világ egyik legbefolyásosabb politikusa jó viszonyt ápol olyan világhatalmak vezetőivel, mint Hszi Csin-ping kínai vagy éppen Vlagyimir Putyin orosz elnök – utóbbival kapcsolatban Trump többször elmondta, újraválasztása után 24 órán belül véget érne az orosz-ukrán háború. Azt is hangsúlyozta, hogy fontos a jó kapcsolat velük, mert „rengeteg nukleáris fegyverük van”.

A beszámoló alapvetően Trump kritizálására épül, többször idézi Joe Biden véleményét, vagy éppen az elnök kampányszóvivőjét, aki Adolf Hitleréhez hasonlította Trump nyilatkozatait.

A cikkben természetesen többször is előkerül Orbán Viktor, hiszen Trump kampányeseményein rendszeresen beszél a magyar kormányfőről. Nevezte már a világ egyik legerősebb vezetőjének és nagy tekintélyű miniszterelnöknek is.

Nem véletlenül mondta azt Orbán Balázs, Orbán Viktor politikai igazgatója, hogy a hasonló országokat nem tartják számon az Egyesült Államokban, miközben Magyarország esetében az egyik fél megpróbálja megbuktatni a kormányt, a másik fele pedig fontos szövetségest, lehetséges mintát lát benne.

Egyébként a legfrissebb felmérések alapján, ha most tartanák az elnökválasztást, és azon Joe Biden és Trump indulna, akkor abból jelenleg utóbbi kerülne ki győztesen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések