A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Nagyon megtisztelő felkérés” – reagálta Vitézy Dávid az LMP főpolgármesteri ajánlatára


Nagyon megtisztelő felkérés – így reagált Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Ungár Péter, az LMP társelnökének felkérésére, aki megkereste Vitézyt azzal, hogy indulna-e a 2024-es főpolgármester-választáson. Vitézy erre nem mondott se nemet, se igent, mert előbb meghallgatja, mit javasol az LMP. „Valóban nem fejeződött be ez a beszélgetés” – tette hozzá Vitézy.


Az LMP társelnöke korábban azt mondta, beszélgetnek Vitézy Dáviddal, de ezek a beszélgetések még nincsenek olyan állapotban, hogy érdemileg nyilatkozzon róla. Ungár hozzátette, hogy Vitézy Dávidot egyébként egy nagyon értelmes embernek tartja, és arról is beszélt, örülne, ha Karácsony Gergely valós magyarázatot adna a „varázsdobozba” került adományokra. Ezek alapján és Vitézy ATV-s nyilatkozata alapján egyre valószínűbb, hogy az LMP nem fog rögtön beállni Karácsony Gergely mögé.

A volt közlekedési államtitkár szerint a pártpolitika túlságosan áthatja a helyi ügyeket. Erre példaként hozta fel, hogy a DK által vezetett XI., XV. és XVIII. kerületben is „módszeresen akadályozzák a vasút fejlesztését”, így nem haladhatnak a szükséges elővárosi vasútfejlesztések.

Vitézy az ATV műsorában arról is beszélt, hogy szerinte Rákosrendezőn egy óriási, több száz hektáros terület van, amit Budapest érdekében a budapestiek hasznára lehetne fejleszteni. Például lakások vagy zöld parkok építésével. Szerinte ha egy arab vagy bármilyen külföldi befektető fejleszteni szeretné a várost, akkor „azt olyan funkciókkal tegye meg, amik gazdagítják ezt a várost, amik adott esetben nem egy turistalátványosság célját szolgálják”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések