A sütőben sütve érnek össze az ízek ennél a csirkés ételnél, amit a kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetnek.
Csupán néhány hozzávaló és rövid előkészítés után a sütő végzi majd a nagyobb munkát ennél a receptnél. Az eredmény mégis isteni finom, és a vasárnapi ebédhez is tökéletesen illik.
Hozzávalók
👉 50 dkg csirkemell csontozatlan
👉 20 dkg sajt
👉 10 dkg bacon szalonna
👉 3 evőkanál tejföl
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Először is a bacont és a csirkemellet vékony csíkokra vágd fel, utóbbit sózd, borsozd. Egy jénait olajozz ki, majd az aljára egyenletesen oszlasd el a bacon szalonna felét. Majd jöhetnek rá a befűszerezett csirkemellcsíkok, amiket kenj meg a tejföllel. Tedd rá a bacon második felét, és az egészet borítsd be reszelt sajttal. 180 fokra előremelegített sütőben, fóliával letakarva süsd meg a csirkét, majd fél óra elteltével vedd le az alufóliát. Rakd vissza még 10 percre, 200 fokra feltekerve a sütőt, hogy a sajt is megpiruljon.
0 Megjegyzések