A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Manfred Weber árulással vádolja Orbán Viktort


Orbán Viktor legutóbbi találkozója Vlagyimir Putyinnal jól mutatja, hogy elhagyta az „európai csapatot”, és csatlakozott az oroszokhoz – fogalmazott Manfred Weber a Politico brüsszeli hírportál szerdai hírlevele szerint. Az Európai Néppárt (EPP) vezetője árulással vádolta a magyar kormányfőt, és felszólította az uniós vezetőket, hogy Magyarország nélkül is hagyják jóvá az Ukrajnának nyújtandó, ötvenmilliárd euróról szóló támogatást.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója egy interjúban arról beszélt, hogy Magyarország feloldhatja Kijev további támogatására kivetett vétóját abban az esetben, ha Brüsszel az összes, a jogállamisági aggályok miatt zárolt uniós forrást kifizeti. Az Európai Bizottság szerdán jelentheti be, hogy a magyar igazságügyi reform eredményeképp tízmilliárd euró folyósítását jóváhagyják hazánk részére. 

A Politico által megszólaltatott európai parlamenti képviselők szerint Orbán Viktor egyértelműen zsarolni próbálja Brüsszelt.

Ahogy azt a brüsszeli hírportál is megjegyzi, az Európai Parlament legnagyobb pártcsaládjai mind Magyarország ellenében foglalnak állást Ukrajna további támogatásának, valamint a háború sújtotta ország uniós csatlakozásának kérdésében. „Ki tudja még számon tartani, hogy Putyin trójai falova hányszor enyhítette az Oroszország elleni uniós szankciókat és késleltette az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatást?” – idézi a hírlevél Iratxe García, a Szocialisták és Demokraták (S&D) pártcsalád vezetőjét. A spanyol baloldali politikus elfogadhatatlannak tartja, hogy az Európai Bizottság azt fontolgatja, hogy feloldja a jogállamisági és korrupciós aggályok miatt befagyasztott eurómilliárdokat.

Ha engedünk Orbánnak, tovább fog zsarolni minket

– fogalmazott. Hozzátette: a most kialakult helyzet ismét megmutatja, hogy külügyi kérdésekben el kell törölni az egyhangú döntéshozatal szabályát. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések