A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Makizaj visít: A Fidesz vezetőit börtönbe kellett volna csukni

Mint ismert, az állami számvevőszék 260 millió forint büntetést javasol a 2022-es hatpárti összefogás pártjai részére, a vád tiltott kampányfinanszírozás. Az összefogás kormányfő jelöltje a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője, Márki Zay Péter volt. A mozgalom számlájára 1.6 milliárd forint támogatás érkezett külföldről, ebből most 260 millió forintot minősítettek illegálisnak.

A hatóság szerint a mozgalom közvetve, de segítette a pártok kampányát, hiszen annak vezetője a pártok közös miniszterelnök-jelöltje volt.

"Mármost, ha ez a logika érvényesülne és megállna, akkor a kormánymédiának a százmilliárdos költései, a Megafonnak és a CÖF-nek a több tízmilliárdos költései miatt a Fidesz vezetőit börtönbe kellett volna csukni, és a kormánypártot eltiltani minden választáson való részvételtől, de azt kizárhatjuk hogy ez bármikor is aggasztotta volna az Állami Számvevőszéket"

- fogalmazott Márki-Zay Péter.

A baloldal bukott messiása szerint előre készültek a büntetésre: "A pénzek felhasználását a hat párt felügyelte már a kezdetektől fogva, minden párt számára egyértelmű volt, így számunkra is, hogy a mi költségvetésünknek bármekkora részét pártfinanszírozásnak minősítik, annak a büntetését a pártok fogják befizetni".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések