A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Lépjünk diplomáciai útra" - a norvég kormányfőt is lebuktatták az orosz telefonbetyárok

A norvég miniszterelnök Vovan és Lexus csapdájába futott bele. A hírhedt tréfamesterekkel folytatott beszélgetésben diplomáciát sürget Ukrajnáról Jonas Gahr Store is.

Store az orosz telefonbetyárokkal folytatott beszélgetésében az ukrajnai konfliktus diplomáciai megoldása mellett szólalt fel, a beszélgetést Telegram-csatornájukon tették közzé.

"Úgy látom, hogy az úgynevezett ukrán offenzíva nem vezet olyan gyors előrehaladáshoz, mint amilyet Ukrajna szeretne. És mit kellene tenniük ebben a helyzetben? Azt akarom, hogy a többi állam tudjon valamit előkészíteni, ami lehetővé teszi, hogy diplomáciai útra lépjünk"

 - mondta a kormányfő.

Azt javasolta, hogy a diplomatáknak először egymással kellene együttműködniük, "a politikai vezetőktől némi távolságot tartva". Ezután az országok vezetői esetleg párbeszéd alapú megoldást kereshetnek a problémára - mondta Store. Emlékeztetett arra is, hogy

"a legtöbb ilyen konfliktus valamikor a tárgyalóasztalnál ér véget".

Moszkva folyamatosan kifejezi készségét a Kijevvel való párbeszéd folytatására, de az ukrán hatóságok törvényesen megtiltották maguknak a tárgyalásokat. Ugyanakkor Oroszországot Nyugaton azzal vádolják, hogy nem hajlandó visszatérni a tárgyalásokhoz, miközben Ukrajna kategorikus elutasítását figyelmen kívül hagyják.

De, mint Peszkov megjegyezte, most nincsenek előfeltételei annak, hogy az ukrajnai helyzet békés irányba mozduljon el, Oroszország számára továbbra is abszolút prioritás a különleges művelet céljainak elérése. A rendezési folyamat - mondta - lehetséges, de azzal a feltétellel, hogy figyelembe veszik a tényleges helyzetet és az új realitásokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések