A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lázár János elmondta, kik okoznak szavazatokban mérhető károkat a Fidesznek


A Blikk vendége volt Lázár János közlekedési miniszter. Először arról beszélt az interjúban, hogy nem szereti a repülést, a bezártság miatt. Kedden a kormány elé terjeszt egy javaslatot, ami szerint 65 év felettiek és a 14 év alattiak ingyen utazhatnak minden tömegközlekedési eszközön. Azt szeretné, ha a közalkalmazottak is megtehetnék ugyanezt. A bécsi vasútvonalról kifejtette, 30 kilométert újítottak fel három hónap alatt, ami példátlan.


„Minden kormány alatt nagy állami monstrumként működött a MÁV. Most is hajlamos erre, ezért kell néha noszogatni őket. Piaci vállalatként kell működtetni a tömegközlekedést” – jelentette ki.

A hódmezővásárhelyi polgármesterről, Márki-Zay Péterről úgy nyilatkozott, ha valaki miniszterelnök-jelöltként vereséget szenved, fel kell tudnia mérni a saját helyzetét. Magyarországon ez egy életre meghatározza a politikai pályáját. Orbán tartozik azon kevesek közé, akinek ez sikerült. Mindig harcban áll mindenkivel, ellene is. Igyekezett rendezni a viszonyt vele, de személyes polgárháború zajlik.

A Fidesz ügyeiről szólva Simonka György jött elő, aki ugyan már nem országgyűlési képviselő, de Pusztaottlakán alpolgármester. Lázár róla korábban azt mondta, az a baj, hogy köztük, az ő politikai közösségükben van. A győztes Fideszhez sokan csatlakoztak a siker reményében.

„Olyanok is jöttek, akiknek nem kellett volna. És ők szavazatban mérhető károkat okoznak, sokkal nagyobb problémát jelentenek, mint azt Budapesten, a Fidesz vezetésében gondolják. Alulról kezdik ki a bázist. Mert mi számít a politikában a nap végén? Az, hogy milyen ember vagy. Ha hitvány emberek kerülnek közénk, azt hiszik majd, hogy mi is hitványak vagyunk.”

A Magyar Tenisz Szövetség vezetését 2020. júliusában vette át, a szövetség Szűcs Lajos fideszes képviselő elnökégének idején (2013-19) kapott tízmilliárd forintot, majd tízmilliárdot kellett fordítani a konszolidációra. Szűcs jelenleg is parlamenti jegyző, de a neve nem hangzott el a beszélgetésben.

Lázár úgy ítélte meg, hogy Magyarországon jogszolgáltatás van, és nem igazságszolgáltatás. Kudarcnak ettől még nem nevezné a szerepvállalását. Úgy látja, ennek a meccsnek még nincs vége, noha a feljelentett és felmentett főtitkárnak, Richter Attilának ítélt meg pénzt a bíróság. A miniszter azt állította, voltak szövetségek, amik jól bántak az adófizetői pénzzel, eközben a teniszben elfolytak, próbálták visszaszerezni, a mai napig nem lelik a nyomát, és az probléma, ha ez következmények nélkül megtörténhet. Úgy véli, az igazság sokkal egyszerűbb és sokkal brutálisabb ebben az esetben is.

„Elégedetlen vagyok, ez hajt előre. Rólam általában vagy jót vagy rosszat szoktak mondani az emberek, nem hagyom langyosan a közegemet, jóban vagyok a minisztertársaimmal, megbízhatnak bennem” – összegzett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések