A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kulabá karácsonykor is kiabál: Orbán nem akadályozhatja meg, hogy pénzt kapjunk


Dmitro Kuleba szerint így is, úgy is megkapják az 50 milliárd eurót.

Az Ukrajinszka Pravda arról ír, hogy Kuleba ukrán külügyminiszter biztos benne: az Európai Unió mindenképpen úgy dönt majd, hogy 50 milliárd eurót ad Ukrajnának. A külügyminiszter szemszögéből 

„a többi 26 európai ország időt ad Magyarországnak”.

Szerinte az unióban nem akarják, hogy döntések szülessenek egy tag nélkül, így Magyarország egy hónapot kap a tárgyalásokra, aztán megoldják a dolgot más eszközökkel.

Mint írtunk róla, decemberben a magyar miniszterelnök nem engedte, hogy az unió elfogadja azt a költségvetési határozatot, amely 50 milliárd eurós támogatási programot tartalmazott volna Ukrajnának azon melegében, így a vezetők megállapodtak abban, hogy február 1-jén újabb csúcstalálkozót tartanak a témában.

Orbán Viktor épp a napokban mondta el: „Magyarország is meghozta ezt a döntést, mi fegyverrel nem támogatjuk Ukrajnát, de pénzzel igen, hiszen

 az unió költségvetéséből ma is kap Ukrajna elég jelentős összegeket havonta, ebben pedig Magyarország pénze is benne van,

 és ezt Ukrajna azért kapja, hogy működőképes maradjon az állam. Az egy további kérdés, hogy ezenfölül oda akarjuk-e adni a magyarok, a németek vagy a hollandok pénzét az ukránoknak. Nem elrugaszkodott dolog arról beszélni, hogy támogassuk Ukrajnát, ez értelmes beszéd.”

Hozzátette: ellenzi, hogy a támogatás közös hitelfelvétellel és az unió már meglévő költségvetéséből történjen. 

„Ukrajna támogatásának tárgyalása legitim beszéd, csak ne verjük szét a költségvetésünket, és ne kelljen közösen eladósodnunk senkivel”

 – szögezte le a kormányfő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések