Sűrű szószban, lágy mozzarellával készül ez a vitamindús fogás: a brokkoli és a paradicsom remek párost alkot benne.
Húsmentes napokra tökéletes választás lehet ez serpenyőben sült sajtos brokkoli. A zöldségeket sűrű szósz fogja össze, a tetejére pedig reszelt mozzarella olvad. A brokkoli tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és nagyon laktató: igazi téli szuperzöldség, amelyet érdemes minél gyakrabban a tányérra tenni.
Hozzávalók 3 személyre
👉 10 dkg koktélparadicsom
👉 10 dkg reszelt mozzarella
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 dl tejszín
👉 2 dkg vaj
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 fej brokkoli
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira. Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olívaolajat, tedd rá a brokkolidarabokat, és süsd őket öt percig.
Közben a hagymát vágd apróra. Egy másik edényben melegítsd össze a vajat a másik evőkanálnyi olívaolajjal. Dobd rá a hagymát, és párold puhára. A koktélparadicsomokat felezd el, és add a hagymához. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket is. Keverd össze, várd meg, amíg a paradicsom levet ereszt, ekkor szórd meg sóval, kakukkfűvel, és öntsd fel tejszínnel. Szórd meg liszttel, várd meg, amíg besűrűsödik, és pakold bele a brokkolirózsákat. A tetejét szórd meg reszelt mozzarellával, majd fedd le, és hagyd, hogy a sajt tíz perc alatt a tetejére olvadjon.
0 Megjegyzések