A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kisrepülővel csempészte a heroint a két magyar férfi, Dublinban buktak le


Nyolcmillió eurós, hatvan kilogrammos drogfogásról számolt be pénteken az ír rendőrség, írja a The Irish Sun. Mint kiderült, kisrepülőgéppel szállították a drogot a csempészek, amely repülő egy magyar lajstromjelű gépre hasonlít. -írja a magyar hírlap.


A rendőrség elfogott egy negyvenes és egy hatvanas éveiben járó magyar állampolgárt, írják, akik üzletembernek adták ki magukat, de valójában droggal kereskedtek. A lap információi szerint titkosszolgálati eszközökkel rajtaütöttek a heroinszállítmányon a dublini Weston repülőtéren.

Hangsúlyozzák: a kábítószert egy családi alapon megszervezett dublini bűnbanda rendelte, amely a hírhedt ír Kinahan bűnszervezet ismerőse. A hvg.hu mindeközben úgy értesült, hogy a rendőrségi fotón a kisgép lajstromjele ugyan nem látszik, de „jellegzetes festett mintázata alapján megszólalásig hasonlít egy magyar bejegyzésű Cessna-210-es géphez”.

A portál megkereste a gép tulajdonosaként feltüntetett magyar férfit, aki elmondta: nem tudott az esetről, de a fotó alapján nem zárható ki, hogy az ő tulajdonában lévő gépről van szó.

Hozzátette: a gépet egy hete adta kölcsön használatra egy ismerősén keresztül, ahogyan ez korábban is megtörtént már.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések