A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az FBI letartóztatott egy diplomatát, aki a gyanú szerint Kubának kémkedett


Kubának folytatott kémkedés gyanújával az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) letartóztatta az Egyesült Államok korábbi kolumbiai és bolíviai nagykövetét - jelentette hétfőn az AP hírügynökség a nyomozáshoz közel álló illetékesekre hivatkozva.


A 73 éves Manuel Rochát Miamiban tartóztatták le, és várhatóan hétfőn jelenik meg a bíróság előtt.

Az egyik forrás szerint az igazságügyi minisztérium azzal gyanúsítja, hogy a havannai kormány érdekeit igyekezett érvényesíteni az Egyesült Államokban, és nem tartotta be a lobbitevékenységre vonatkozó szövetségi törvényeket.

A tárca részéről egyelőre nem kommentálták az ügyet, és a volt nagykövet családja sem válaszolt a sajtó megkeresésére.

A kolumbiai születésű Rocha diplomáciai karrierje a hidegháború idejére esett, működési területe nagyrészt Latin-Amerika volt, és részt vett az Egyesült Államok kubai ügyeket intéző hivatalának munkájában is akkor, amikor Washingtonnak nem volt teljes körű diplomáciai kapcsolata Havannával.

Bolíviai nagykövetként Evo Morales megválasztása ellen kampányolt, Morales pedig az elnöki székbe kerülve kiutasította az országból.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések