A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kendernay Jancsit indítja az LMP a XII. kerületben


A XII. kerületet jelenleg a Fidesz színeiben politizáló Pokorni Zoltán vezeti.

A jövő évi önkormányzati választásokon a Kutya Pártnak is lesz itt polgármester-jelöltje (a párt elnöke, Kovács Gergely indul), de a Momentum is bejelentette már, hogy Farkas Csaba, volt rendőrkapitány személyében van polgármester-jelöltjük.

Egy másik, az ellenzéki összefogásban korábban részt vevő pártnak, az LMP-nek is van jelöltje, ők Kendernay Jánost indítják.

A kérdésre, hogy ennek fényében elmarad-e a kooperáció az ellenzéki pártok között a választásokon, Ungár Péter azt mondta, meggyőződése, hogy Kendernay jobb politikai képességekkel rendelkezik a Momentum jelöltjénél.

„Az, hogy a XII. kerületben milyen politikai konstrukciót fogunk kialakítani, egy későbbi kérdés” – tette hozzá. Ungár beszélt arról is, személy szerint szívesebben beszélne a főváros ügyeiről, mint a szövetségkötési kérdésekről. Itt említette példaként a dugódíj kérdését, amiről fogalma sincs, mi a véleménye a többi pártnak.

Nem azért nem tudom, mert nem követem a magyar politikát, hanem azért nem tudom, mert szerintem nincs – jelentette ki. Hozzátette, hogy folyamatosan zajlanak a pártok közötti egyeztetések, de ő maga nem tart valószínűnek egy előválasztást. Arra, hogy az LMP Vitézy Dávidot indítja-e a főpolgármesteri címét, a politikus csak annyit mondtott: „azt el fogjuk dönteni”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések