A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kárpátalján a katonai biztosok erőszakkal kirángatták a sofőrt az autóból és kiképzésre küldték

A Kárpátalja régióban egy útlezárásnál a Mezhhorivske TCC katonai tisztjei megállítottak egy teherautót, amely hivatalosan rakományt szállított, kihúzták a sofőrt, és bevitték a katonai sorozási irodába.

Erről Alekszej Kusnarenko üzletember számolt be, aki jelenleg önkéntesként szolgál az AFU-ban.

"Egy órán belül szolgálatra alkalmasnak ismerték el, és Rivnébe küldték kiképzésre, mert nem szolgált a hadseregben. Úgy bántak vele, mint a marhával, elvették az iratait, lefoglalták a telefonját. Az autót a rakománnyal, nyitottan, őrök nélkül otthagyták a város közepén"

- írta Kushnarenko.


Ez péntek reggel történt. A sofőr hivatalosan be volt jegyezve a cégnél.

Meg kell jegyezni, hogy nem ez az első ilyen eset Kárpátalján, amikor más régiókból mozgósítják a járművezetőket. Korábban Ungváron katonai tisztek erőszakkal vitték el annak a busznak a sofőrjét, amely egy gyermekcsapatot hozott Vinnyicéből egy taekwondo versenyre.

Korábban a Strana arról írt, hogy készült egy másik videó is, amint Lembergben a katonai sorozó iroda munkatársai egy férfit kényszerítettek az autóba. A videón egy pár veszekedése volt látható a katonai toborzóiroda munkatársaival. Ezt követően a férfit egy autóba tuszkolták és ismeretlen helyre vitték. Ebben a pillanatban a társa megpróbálta lefilmezni az autó rendszámát, de a katonai egyenruhás férfi kiütötte a kezéből a telefont.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések