A fűszeres sült répa serpenyőben is készülhet.
A sült répa egészséges és nagyon ízletes, diétába is beilleszthető fogás, amely akár mártogatós mellé, akár köretként megállja a helyét. A villámgyors finomság nemcsak sütőben, de akár serpenyőben is készülhet, az édeskés ízekhez remekül illenek az intenzívebb fűszerek is, bátran kísérletezz vele!
Hozzávalók
👉 50 dkg sárgarépa
👉 1 teáskanál őrölt fahéj
👉 0.5 teáskanál őrölt gyömbér
👉 0.5 teáskanál chilipehely
👉 0.5 teáskanál korianderlevél
👉 só
👉 1.5 dl olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, majd felezd, és vágd hosszú szeletekre. Az olívaolajat forrósítsd meg serpenyőben, dobd rá a feldarabolt répát. Várd meg, míg megpirul, néha forgasd át, hogy egyenletesen süljenek meg a szeletek. Ha színt kapott, de még kicsit kemény, kiveheted az olajból. Szórd meg az ínycsiklandó fűszerekkel, a fahéjjal, a gyömbérrel, a chilipehellyel, a sóval, és morzsolt korianderlevéllel meghintve tálald.
0 Megjegyzések