Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Karácsonyi piskótatekercs gesztenyés krémmel: nem csak finom, gyönyörű is


Töltsd meg a karácsonyi piskótatekercset édes, gesztenyés krémmel!


A karácsonyi gesztenyés piskótatekercs egyszerű elven készül: készíts el egy sima, kakaós tésztát, töltsd meg a mennyei krémmel, és ha van kedved, díszítsd az olvasztott csokival. Ha ízlett az ünnepi édesség, könnyen lehet, hogy legközelebb egy egyszerű vasárnap délután is örömmel készíted majd el.

Hozzávalók 1 darabhoz

A tésztához:
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál cukor
👉 5 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 1 csipet só

A krémhez:
👉 25 dkg mascarpone
👉 15 dkg gesztenyemassza
👉 6.5 dkg étcsoki
👉 5 dkg cukor

A díszítéshez:
👉 5 dkg étcsoki

Elkészítés:

A gesztenyemasszát vedd ki a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten hagyd, hogy felolvadjon.

A tésztához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Adagold bele kanalanként a cukrot, darabonként a tojássárgákat, és jól keverd össze. Végül szitáld hozzá a kakaóval elkevert lisztet, és fakanállal keverd el. Terítsd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsiben, és 180 fokon, 15-18 perc alatt süsd készre. A kész piskótát melegen vedd ki a tepsiből, a papír segítségével tekerd fel, és így hagyd kihűlni.

Közben állítsd össze a krémet. Az étcsokit olvaszd fel. A mascarponét keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a felolvasztott, villával összetört gesztenyemasszát és az olvasztott csokit. Tekerd le a kihűlt piskótát, kend meg a krémmel, majd csavard fel újra. A díszítéshez olvassz még étcsokit, és csorgasd a tekercs tetejére. Várd meg, amíg megszilárdul, utána szeleteld a sütit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések