A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsony Gergely szerint a kormány megkerüli a budapestieket és a versenypiacot


Nem sokkal azt követően, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter ismertette a kormány terveit Rákosrendező lehetséges megújításáról, Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere is megszólalt az ügyben.

A párbeszéd politikusa szerint a fővárosiak és a városvezetése nélkül nem épülhet semmi.

„A fővárosi vezetés megkérdezése nélkül nem épülhet semmi” – szögezte le Karácsony Gergely főpolgármester pár perccel Lázár János építési és beruházási miniszter sajtótájékoztatóját követően. A főpolgármester szerint korábban erről már megállapodott a tárcavezetővel.

„Történelmi jelentőségű társadalmai vita kezd kibontakozódni.”

„A fejlesztéseknek a magántőkének is biztosítania kell lehetőséget, ám számunkra az első, hogy a budapestiek mit kapnak” – mondta Karácsony Gergely, aki szerint a környék infrastruktúrájának fejlesztése is fontos pont a tervek között.

Abban is egyetértünk a kormánnyal, hogy a Budapestiek megkérdezések nélkül nem épülhet semmi. A miniszter úr a sajtótájékoztatóján azt mondta, korrekt szakmai együttműködésünk van, ezt szeretném megerősíteni. Azt gondolom, amiben megállapodtunk, ahhoz tartom magam. Tehát a fővárosiak és annak vezetése nélkül nem épülhet semmi a területen.

A főpolgármester egy társadalmi egyeztetést szeretne a Rákosrendezőn található területről. Szerinte nem lehet a világörökség védelme alatt álló Hősök terét és annak környezetét toronyépülettel tönkre tenni.


Budapest infó vs. Dubaj infó

Posted by Karácsony Gergely on Monday, December 4, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések