A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamu Geri Antall Józsefről nevezné el a reptérre vezető gyorsforgalmi utat


Antall Józsefről nevezné el a Ferihegyi gyorsforgalmi utat Karácsony Gergely főpolgármester, aki a januári fővárosi közgyűlésen kezdeményezni fogja a reptérre vezető út átnevezését – írta az ÉnBudapestem, a fővárosi önkormányzat lapja.

A rendszerváltás utáni Magyarország első kormányfője, Antall József ma harminc éve, 1993. december 12-én, 61 éves korában halt meg.

Antall József nevét több városban is utcák és intézmények őrzik, most pedig Karácsony Gergely bejelentette:

a januári fővárosi közgyűlésen kezdeményezi, hogy róla nevezzék el a Liszt Ferenc Repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat.

„Ma 30 éve hunyt el Antall József, a rendszerváltás utáni szabad Magyarország első miniszterelnöke. Ahogyan eskütétele utáni beszédében megjósolta, minden akaraterejére és hitére szükség volt, hogy az országot átvezesse a diktatúrából a demokráciába, a tervgazdaságból a piacgazdaságba, a népköztársaságból a köztársaságba, a keleti blokkból az euroatlanti szövetségi rendszer felé.

Alighanem sok vitánk lett volna politikusként, de a történelem ítélete egyértelmű: felelősségvállalása, tisztessége, demokratikus elkötelezettsége és erkölcsi tartása példa ma, és az lesz a jövőben is – ezt pedig a nemzet nem hagyhatja figyelmen kívül. Budapesten van közterület elnevezve a köztársaság első elnökéről, úgy helyes, hogy az első kormányfőről is legyen. Ezért kezdeményezem, hogy a főváros egyik legfontosabb útja – a felújítás előtt álló, soha el nem nevezett – Liszt Ferenc Repülőtérre vezető út Antall József nevét viselje a jövőben” – írta Karácsony a Facebook-oldalán.


„Nem titkolom, kétségek gyötörnek; nem titkolom, a felelősség súlya olyan mértékben nehezedik reám, hogy minden...

Posted by Karácsony Gergely on Monday, December 11, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések