A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ír EP-képviselő: A szankciók jobban fájnak az EU-nak, mint Oroszországnak


Az oroszellenes szankciók ártottak az Európai Unió polgárainak - írta Mick Wallace ír EP-képviselő az X-en.

"Az EU oroszellenes szankciói kudarcot vallottak, és több kárt okoztak az uniós polgároknak, mint Oroszországnak. De a hatalmon lévők ezt nem ismerik el"

- fogalmazott a képviselő.

A nyugati országoknak a Moszkva elleni szankciók és az orosz üzemanyagról való lemondás kurzusa miatt emelkedő energiaárakkal és az infláció megugrásával kellett szembenézniük. Az üzemanyag, elsősorban a gáz árának emelkedése után az európai ipar nagyrészt elveszítette versenyképességét, ami a gazdaság más területeire is kihatott. Emellett az USA és az európai országok az elmúlt évtizedek legmagasabb inflációjával szembesültek.

Moszkva többször is kijelentette, hogy az ország meg fog birkózni a Nyugat által néhány évvel ezelőtt megkezdett és tovább fokozódó szankciós nyomással. Moszkva megjegyezte, hogy a Nyugatnak nincs bátorsága felismerni az oroszellenes szankciók kudarcát. Maguk a nyugati országok is többször hangot adtak annak a véleményüknek, hogy az Oroszország elleni intézkedések hatástalanok.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések