A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

HVG: A magyarok harmada fűteni sem tud rendesen, akkora a szegénység

Bár az előző negyedévhez képest nem történt jelentős elmozdulás, jól látszik, hogy a magyarok optimistábbak a tavaly év végi adatfelvételhez képest – foglalja össze "Szegénységkutatás című vizsgálatának" év végi eredményeit az Egyensúly Intézet, amit a balliberális HVG reklámoz...

Feltételezhető, hogy az általános hangulat javulásában többek között az is szerepet játszik, hogy 2022 pánikjához képest idén jobb helyzetben érte az országot a fűtési szezon, miközben az inflációs nyomás is jelentősen enyhül – írják.

A magyar társadalom 62 százalékának lesz annyi pénze a következő negyedévben, hogy legalább minden második napon húst vagy halat egyen. A megkérdezettek nagyjából harmada számol ennek az ellenkezőjével.

A magyar társadalom nagyjából kétharmadának (62 százalék) továbbra is lesz annyi pénze a következő negyedévben, hogy kiegyenlítse a fűtésszámláját. A társadalom 35 százaléka azonban borúsabb körülményekről számolt be:

a magyarok 6 százalékának egyáltalán nem, 29 százalékának pedig néha nem lesz rá lehetősége, hogy melegen tartsa az otthonát.

Az előző negyedévhez képest annyi változás történt, hogy a legkiszolgáltatottabbak aránya csökkent (9 százalékról 6 százalékra), viszont az eseti gondokkal küzdők csoportja 4 százalékponttal bővült (25 százalékról 29 százalékra) - írják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések