A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Heller Ágnesről nevezték el az innsbrucki egyetem legújabb épületét


Heller Ágnesről nevezték el az innsbrucki Leopold Franzens-egyetem új épületét, amely a bölcsészettudományi, a kultúratudományi és az oktatástudományi karoknak nyújt majd helyet – írja az MTI.

A 13 ezer négyzetméter alapterületű - a magyargyűlölő filozófusról elnevezett - Heller Ágnes Ház mintegy 81 millió euróba (31 milliárd forintba) került. Az épület díszes bejáratát Peter Sandbichler művész tervezte.

Az épületben helyet kapott egy 600 férőhelyes auditórium, két kétemeletes auditórium, valamint irodahelyiségek, egyéb tan- és olvasótermek, továbbá egy iskolai oktatóterem is a leendő pedagógusok gyakorlati felkészítésére.

Martin Polaschek osztrák oktatási miniszter az ünnepélyes megnyitón arról beszélt, hogy a korszerű új épület „világos jelzésként szolgál arra, hogy Innsbruck, illetve Tirol oktatási központok”. „Ezzel a befektetéssel a hallgatók számára a legkorszerűbb egyetemi infrastruktúrát nyújtjuk” – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések