A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

22-szer szúrta meg rabtársa Derek Chauvint, a George Floyd meggyilkolásával vádolt rendőrt

Gyilkossági kísérlettel vádolják John Turscakot, az arizonai Tucson szövetségi börtönének rabját, miután leszúrta Derek Chauvint, a George Floyd haláláért elítélt volt rendőrtisztet, írja a BBC.

Az ügyészek szerint a volt bandatag Turscak 22-szer szúrta meg Chauvint november 24-én a börtön jogi könyvtárában, ebédidőben. Az 52 éves férfi fekete pénteken támadta meg Chauvint, hogy szimbolikusan kapcsolódjon a Black Lives Matterhez és a mexikói maffiához kapcsolódó Fekete Kéz szimbólumhoz. A volt rendőr túlélte a támadást, állapota stabil.

Turscak egy hónapja fontolgatta Chauvin megtámadását, a büntetés-végrehajtási tiszteknek azt mondta, megölte volna Chauvint, ha nem reagálnak gyorsan. Később az FBI ügynökeinek már tagadta szándékát. Turscakot 2001-ben 30 év börtönbüntetésre ítélték, miután beismerte, hogy az FBI beépített informátoraként dolgozva bűncselekményeket hajtott végre.

Chauvin a George Floyd meggyilkolásáért kapott több mint huszonkét éves börtönbüntetését tölti. Három éve május 25-én, intézkedés közben a rendőrtiszt több mint nyolc percig térdelt a drogos afroamerikai bűnöző nyakán, amiért hamis pénzzel próbált fizetni a sarki boltban, majd ellenszegült a rendőröknek. Az intézkedés során Floyd eszméletét vesztette, később pedig meghalt. Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága múlt héten utasította el Chauvin fellebbezését, aki állítása szerint nem részesült tisztességes eljárásban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések