A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három hét után előkerült a felforgató Navalnij, egy büntetőtelepre szállították át


Három hete nem lehetett tudni, hogy hol tartózkodik Alekszij Navalnij, de mostanra kiderült, hogy a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzet büntetőtelepére helyezték át a hírhedt orosz felforgatót.

Navalnijt hétfőn már meg is látogatták az ügyvédei, közölte szóvivője, Kira Jarmisz. Navalnij a közlés szerint jól van, és a Harp nevű településen őrzik.

Az ellenzéki vezetőnek egy héttel ezelőtt kellett volna megjelennie egy meghallgatáson, de oda nem érkezett meg, videóhíváson sem kapcsolódott, és már előtte sem kaptak híreket róla a hozzá közelállók. Ebből arra következtettek, hogy titokban átszállították a Moszkvától 100 kilométerre lévő fegyintézetből, vagy pedig olyan rossz állapotban van, hogy nem tudott a nyilvánosság elé állni. 

Miután Navalnij nem vett részt a bírósági meghallgatáson ügyvédei keresni kezdték, Jarmisz azt közölte, hogy közel kétszáz oroszországi előzetes letartóztatási központtal vették a fel a kapcsolatot, hogy a nyomára leljenek, de nem jártak akkor sikerrel.

Jarmiszék december 5-én kaptak utoljára információt Navalnijról, majd egy nappal később megtagadták az ügyvédeitől, hogy meglátogassák a börtönben.

Már akkor megjelentek olyan szakértői vélemények, hogy Navalnij eltűnése hátterében az is állhat, hogy egy büntetőtelepre szállították át, és most mindez igazolódott is. Az Amnesty Internationol ismeretei szerint a körülmények rosszabbak, mint egy cellában, nincs hely aludni, és nincs elég vécé sem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések