A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Harmadfokon is kimondta a bíróság, hogy jogtalanul menesztették a munkácsi magyar középiskola igazgatóját

A bíróság arra kötelezte a munkácsi tanfelügyelőséget, hogy helyezzék vissza Schink Istvánt, a magyar II. Rákóczi Ferenc Középiskola többször is kirúgott igazgatóját, írja a Kárpátalja.

Ezt egyelőre a tanfelügyelőség nem tette meg, de az iskola azt írta, nagyon várják, hogy megtörténjen.

Az ügy januárban kezdődött, amikor hirtelen, indoklás nélkül felmentették az igazgatót. Csak azt lehetett tudni, hogy bár Schinknek 2024-ig tartó szerződése van, a városvezetés és oktatásért felelős testülete megszüntetné azt, arra hivatkozva, hogy az igazgató nyugdíjas.

Schink ezért bírósághoz fordult, ami meg is állapította, hogy menesztése jogszerűtlen volt.

Ezek után tavasszal úgy volt, visszakerül az iskola élére, de az állapot mindössze három hétig tartott, májusban újra menesztették, ismét indoklás nélkül.

Ilyenkor pályázatot kellene kiírni, de a háború miatt bevezetett – gyakorlatilag rendeleti – irányításra hivatkozva Munkács vezetése nyáron anélkül kinevezte igazgatónak az egykori óvodavezetőt, a magyarul egy kukkot sem beszélő Marija Paukot. Aztán az augusztus 31-ei évnyitón az új vezetés nem engedte kitenni a magyar zászlókat, a magyar himnuszt sem énekelhették el – noha azt évtizedek óta megtehették.


Ismét, immár harmadszor is törvénytelennek ítélte a bíróság Schink István munkaszerződésének egyoldalú felbontását és...

Posted by Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola on Monday, December 11, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések