A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gluténmentes piskóta-alaprecept: ezt használd hozzá fehér liszt helyett


A piskóta örök kedvenc, számtalan sütemény alapja. Gondoljunk csak a napközis kockára, a lekváros tekercsre vagy a piskótaalapú tortákra. Gluténmentes változatban is fantasztikus lesz.


A gluténmentes piskóta nemcsak azért nagyszerű, mert nem tartalmaz fehér lisztet, hanem azért is, mert nagyon egyszerűen cukormentessé is varázsolható. Barna rizsliszt az alapja, amely semleges íze és könnyű kezelhetősége miatt jó alternatívája a fehér lisztnek. Hasonló finom, egészséges ételekért látogasd meg Mentes Anyu Facebook-oldalát!

Hozzávalók 4 személyre

👉 6 tojás szétválasztva
👉 6 evőkanál barna rizsliszt
👉 6 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer (nálunk 1,5-2 evőkanál, „negyedannyi” édesítő)
👉 1 evőkanál gluténmentes keményítő
👉 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
👉 1 csipet só
👉 1 kezeletlen citrom héja (ízlés szerint)
👉 1 teáskanál vaníliakivonat (ízlés szerint)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160-170 fokra, és készítsük elő a sütőformát. (Diétának megfelelően vajazzuk, margarinozzuk ki, vagy tegyünk bele sütőpapírt.) Keverjük össze egy tálban a lisztet, a keményítőt és a sütőport. Keverjük habosra a tojások sárgáját az édesítőszerrel vagy cukorral, ha szeretnénk beletenni citromhéjat vagy vaníliakivonatot, azt most adjuk hozzá, majd keverjük bele több részletben az átszitált lisztes keveréket. A fehérjét a csipet sóval verjük kemény habbá, és óvatosan, fakanállal forgassuk bele a masszába.

Tegyük az előkészített sütőformába, és süssük készre. Szögletes, körülbelül 20x25 centis sütőformában körülbelül 20 perc alatt sül meg (tűpróba!), és körülbelül 4 centi magas, pillekönnyű piskótát fogunk kapni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések