A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Franciaország: A migránslakta Seine-Saint-Denis megye gyors demográfiai növekedést tapasztal


Az Insee legfrissebb adatai szerint a régió Párizs után második legnépesebb megyéjének gyakorlatilag minden települése gyarapodik, különösen a magas születési aránynak köszönhetően. Az olyan közepes méretű városok, mint Romainville és L'Île-Saint-Denis még nagyon erős növekedést is tapasztalnak.

Idén is megerősítette, hogy 1 668 670 lakosával Párizs után a második legnépesebb megyének számít a Párizsi Régióban. És idén is erős demográfiai növekedést mutat, 2015 és 2021 között minden évben +0,8%-ot, az Institut national de la statistique et des études économiques (INSEE) által csütörtökön délben ismertetett adatok szerint.

Ez a növekedés a magas, 1,2%-os természetes egyenlegnek köszönhető, ami a legmagasabb arány a kontinentális Franciaországban. Seine-Saint-Denis-ben az emberek gyermeket vállalnak, és ez ellensúlyozza az elvándorlásokat. A nettó vándorlás a vizsgált időszakban negatív volt, -0,4% minden évben, ami megegyezik a Párizs belső elővárosainak (Hauts-de-Seine és Val-de-Marne) többi megyéjének átlagával.    [...]


A tavalyi évhez hasonlóan néhány közepes méretű város különösen dinamikusnak bizonyult, mint például Romainville (+4,2%), L'Île-Saint-Denis (+2,3%), La Courneuve (+2,1%) és Saint-Ouen (+1,6%). Ezek a települések kettős jelenséget tapasztalnak" - magyarázza Nathalie Morer. A természetes egyenleghez kapcsolódó növekedés nettó migrációs többlettel párosul. - írja a Le Parisien.

De - jegyzi meg - "ez egy őrült tempó". Különösen azért, mert az új lakosok közül sokan családok:

"A lakosság évente 4-5%-kal nő, de az anyakönyvi hivatalban évente 15%-kal több kérelmet kapok. És a szociális központokban az ifjúsági tevékenységekre való bejelentkezések száma is 20%-kal nőtt" - magyarázza François Dechy.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések