A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Finn védelmi miniszter: a Nyugat és Ukrajna túlbecsülte erejét Oroszországgal szemben


Oroszország képes hosszú ideig folytatni a hadműveletet Ukrajnában, míg a nyugati országok és Ukrajna túlbecsülték erőiket a konfliktusban – mondta Antti Hakkanen finn védelmi miniszter a Politico című lapnak.

“Oroszországnak megvan a képessége és a készsége arra, hogy ezt a <…> [különleges hadműveletet] még évekig folytassa” – mondta.

„Sokan túlbecsülik, hogy a Nyugat győz ebben, hogy Ukrajna győz"
Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka november elején a The Economist című brit lapnak azt mondta, hogy a konfliktus patthelyzetbe jutott, és az ukrán csapatok nem lesznek képesek áttörést elérni a fronton. Szerinte a kimerítésre irányuló pozíciós konfliktus évekig elhúzódhat és kimerítheti Ukrajnát.

Az ukrán hadsereg június eleje óta folytat sikertelen támadási kísérleteket. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint Kijev ez idő alatt 159 ezer katonát, 121 repülőgépet, 766 harckocsit és 2348 páncélozott járművet veszített. Az orosz fél többször hangsúlyozta, hogy az offenzíva nem hozott eredményeket Ukrajna számára. Az elmúlt hetekben a Nyugat és Kijev is többször kijelentette, hogy az ellentámadás nem volt elég sikeres, és az ukrán fél számára patthelyzet alakult ki a fronton. A New York Times című lap szerint viszont az orosz erők vették át a kezdeményezést a front teljes szakaszán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések