A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fico közölte az ukrán kormányfővel, hogy nem küld fegyvert


Robert Fico szlovák miniszterelnök kijelentette, hogy nem hisz az ukrajnai konfliktus katonai megoldásában.


A szlovák miniszterelnök ezt a Facebookon közölte Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetése után.

"1. kizártam a fegyverek és lőszerek szállításának lehetőségét a katonai és állami raktárakból.

2. Nem hiszünk az ukrajnai konfliktus katonai megoldásában, mert az csak felesleges, eredménytelen vérontáshoz vezet.

3. Nemzeti érdekeink néha nem esnek egybe Ukrajna érdekeivel, ezért megerősítettem, hogy továbbra is tiltani fogjuk az ukrán mezőgazdasági termékek behozatalát Szlovákia területére, mert ellenkező esetben saját gazdáink ellen lépünk fel.

4. Szlovákia támogatja Ukrajna és Moldova európai perspektíváját, de a nyugat-balkáni országokkal együtt" - közölte Fico.

 

Dnes som absolvoval avizovaný telefonát s PVL Ukrajiny p. Šmyhaľom. Potvrdil som záujem SR pomáhať Ukrajine humanitárne...

Posted by Robert Fico on Monday, December 4, 2023


A szlovák miniszterelnök nemrégiben az ukrajnai háborút "befagyasztott konfliktusnak" nevezte, amelyet nem lehet megoldani azzal, hogy fegyvereket küldenek az AFU-nak.

Ezt megelőzően Robert Kaliniak szlovák védelmi miniszter azt mondta Stoltenberg NATO-főtitkárnak, hogy Szlovákia nem szállít többé fegyvereket a raktáraiból Ukrajnának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések