Idén mindenkinek mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, ha az ünnepi asztalon szeretné látni a finom süteményt - írja az ATV.
Most egy fél kilogrammos rúd 2300-2500 forintba kerül, ám az árakat a minőség is befolyásolja - teszik hozzá.
Laczik
Dénesné, a Kerekcipó Kft. ügyvezetője azt mondta, érdemesebb kis
pékségből rendelni, mert ott valóban kézműves termékekhez lehet
hozzájutni, sőt, ott vajjal készítik a finomságot, nem pedig
margarinnal. Szerinte az is árdrágító tényező, hogy minden terméket
kézzel, egyesével gyártanak, és nem pedig futószalagon megy a termelés.
Az
alapanyagok drágulása mellett az energiaárak növekedése és a diótermés
minősége és mennyisége is hozzájárul a sütemény árának növekedéséhez. A
dió kilója idén 2000 forint, nagykereskedelmi áron 1200 forintért
vásárolható meg a csonthéjas gyümölcs.
A pékségek és a
cukrászatok idén is arra számítanak, hogy az áremelkedés ellenére sokan
vesznek bejglit karácsonyra főként azért, mert a legtöbb család évente
csak egyszer eszi ezt a finomságot - írják.
0 Megjegyzések