Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fényesre sült csirkecombok ropogós bőrrel: egyszerre édes és pikáns, ha így készíted


Ha szereted az erőteljesebb ízvilágot, imádni fogod ezt az egyszerre édes és pikáns sült csirkecombot.


Ez a csodás ebéd nem más, mint egy hagyományos mézes-mustáros csirkecomb curryporral bolondítva, így lesz egyszerre édes, pikáns és ellenállhatatlan. Az indiai ihletésű curryt a britek hozták Európába, és alakították át úgy, hogy a helyi ízlésnek is megfeleljen. Az alapjául szolgáló fűszerkeverék a levesektől a szaftos fogásokig számtalan ételt dob fel: kísérletezz vele bátran!

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 csirkefelsőcomb
👉 2 evőkanál méz
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 teáskanál currypor
👉 1 teáskanál tárkony
👉 0.5 csokor koriander
👉 só

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval, és helyezd el őket szorosan egymás mellett egy tepsiben. A mézet melegítsd fel egy kicsit, hogy folyékony legyen. Keverd el a mustárral, a curryporral és a tárkonnyal. Kend meg jól a csirkecombokat ezzel a mázzal, öntsd alá a bort, majd takard le a tepsit alufóliával, és told 190 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről. Szórd meg aprított korianderrel, és tedd vissza a sütőbe tíz percre, amíg a bőre a tetején fényesre pirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések