A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erdogan: Netanjahu a "gázai mészárosként" vonul be a történelembe


Az izraeli-palesztin háború során végrehajtott hadműveletekre hivatkozva fogalmazott így a török elnök.

Recep Tayyip Erdogan török államfő szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök máris a "gázai mészárosként véste be nevét a történelembe" az izraeli hadsereg október elején indított Gázai övezeti hadműveletei miatt - számol be az MTI.

Erdogan szerdán az ankarai parlamentben, saját pártjának frakciója előtt úgy fogalmazott, hogy

Netanjahu "az utóbbi egy évszázad egyik legnagyobb rémtettét" hajtotta végre, és ez nemcsak személy szerint őt, hanem "az őt feltétel nélkül támogatókat is megbélyegzi".

Az izraeli miniszterelnök "veszélybe sodorja az izraeli nép és az összes zsidó biztonságát azáltal, hogy a Gázában általa elkövetett gyilkosságokkal felszítja az antiszemitizmust" - hangoztatta Erdogan.

A török elnök üdvözölte, hogy legalább ideiglenes jelleggel "leállították a vérontást" a Gázai övezetben, és kiemelte, hogy pozitív fejleménynek tartja a harcok humanitárius célú szüneteltetését és a fogolycseréket. Ugyanakkor úgy vélte, az izraeli kormány nyilatkozatai nem adnak reményt arra, hogy a jelenlegi tűzszünet hosszútávú megállapodáshoz vezethetne.

Ankara a következő napokban még erőteljesebb diplomáciai erőfeszítéseket fog tenni a teljes körű tűzszünet és a további túszcserék előmozdítása érdekében - ígérte Erdogan.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések