A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csekk Katka: Ez az összeg csupán egy előleg, Magyarország még mindig nem jogállam


„Munkánk még nem ért véget, Magyarország még mindig messze nem jogállam” – hangsúlyozta a momentumos EP-képviselő.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője közösségi oldalán reagált az Európai Bizottság azon döntésére, hogy jöhetnek az uniós források Brüsszelből.

Az ellenzéki képviselő bejegyzése elején arra hívta fel a figyelmet, „ez az összeg csupán egy előleg​ abból az alapból, amelyet azért fagyasztottak be, mert az Orbán-kormány teljesen leépített​e a jogállamot és az Unió egyik legkorruptabb államává tett​ék Magyaroszágot”.

Majd azzal folyatta, hogy ezt a kohéziós támogatást a többi tagállam már rég megkapta. „Az a körülmény, hogy az Orbán-kormány ilyen végtelenül hosszú ideig próbált egyezkedni, hogy ne kelljen betartani a pénzek feltételeit, az tökéletesen rámutat arra, hogy

fontosabb számukra, hogy fenntartsák az illiberális rendszerüket, minthogy időben megkapják az ország fejlesztéséhez szükséges pénzeket”

 – vélekedett a képviselő.

„Magyarország még mindig messze nem jogállam”

Majd kijelentette, hogy az „EU felvette a kesztyűt, (...) egy fundamentális reformot követelt az Orbán-kormánytól, hogy az országban független lehessen az igazságszolgáltatás”. 

„Ezt a vállalást az Orbán-kormánynak teljesítenie kell, és számon is fogjuk rajtuk kérni” – tekintett a jövőbe.

Cseh bejegyzésében arról is írt, „nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a mi munkánknak is komoly szerepe van abban, hogy 

sokkal nagyobb a kontroll az uniós pénzek fellett,

 és az Unió nem nézi ölbe tett kézzel, hogy egy illiberális rendszert építenek ki és tartanak fel az európai adófizetők pénzéből”.  És büszkék vagyunk rá, hogy ellenzéki pártként így közvetve kikényszerítettünk a kormánytól egy átfogó igazságügyi reformot. 

„Tudjuk, a munkánk nem ért ezzel véget, Magyarország még mindig messze nem jogállam, 

de meggyőződésünk, hogy további reformok is kikényszeríthetők a magyar kormánytól, 

amellyel ha kis lépésenként is, de egy európaibb országgá válhatunk. És azon dolgozunk továbbra is, hogy még több uniós forrás érkezhessen az országba a kormányt megkerülve, közvetlenül az Uniótól” – zárta gondolatait Cseh Katalin.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések