A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Civilek szólították fel Karácsony Gergelyt, hogy azonnal cselekedjen


"Felszólítjuk Budapest Főpolgármesterét, Óbuda Polgármesterét, hogy soronkívül intézkedjen a Római-parti sétány lezárásáról, az ide kilátogató bámészkodók területre való belépésének a megszüntetéséről" - kezdi közleményét az Egyesület a Római Partért. 

Meglátásuk szerint a természeti katasztrófa által sújtott területen életveszélyes állapotok alakulhatnak ki a kidölő fák, a rossz és elhanyagolt állapotban lévő közterületek miatt. A Duna erős sodrása is veszélyezteti a partélen szelfiző, bicikliző, kutyát sétáltató embereket.

"Felszólítjuk a Főpolgármestert, hogy a Duna-parton frissen kihelyezett cserjéket, bokrokat azonnal ültessék át közparkokba, mivel akadályozzák az árhullám levonulását"

A Főváros tájépítészéhez is üzenetet intéztek: "Felszólítjuk a Főváros tájépítészét, hogy ne hergelje a közvéleményt hamis információkkal a Római-partról!".

Másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Buda-észak árvízvédelmi szakaszon Karácsony Gergely főpolgármester kedden délután. A közlemény szerint december 28-án hajnalig további áradás várható. Tekintettel a II. fokozatú készültség elrendelésére, a Fővárosi Csatornázási Műveknél operatív törzs kezdett el működni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések