A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bild: Az ukrán hatóságok nyilvános nyilatkozatai a front helyzetéről nem egyeznek a valósággal


Az ukrán hatóságok nyilvános nyilatkozatai a frontvonalon kialakult helyzetről egyre kevésbé felelnek meg az ukrán hatóságok magánbeszélgetéseken elhangzott tényleges értékeléseinek.

Ezt a BILD főszerkesztő-helyettese, Paul Ronzheimer állapította meg egy kijevi útja után, ahol interjút készített Rusztem Umerov védelmi miniszterrel, valamint ukrán tisztviselőkkel és katonatisztekkel beszélt

"Az Ukrajnában töltött három napom egy dolgot mutatott meg különösen. A tisztviselők szavai egyre kevésbé felelnek meg annak a képnek, amelyet hivatalosan a sajtótájékoztatókon vagy az interjúkban festenek. Beleértve a közelmúltban Zelenszkijt is. Azok, akik nem hivatalosan beszéltek, nagyon világosan fogalmaztak a fő problémákról: lőszer, sorkatonák, növekvő orosz nyomás"

- írja az újságíró.



Szerinte az ukrán hatóságok "most már alig látnak esélyt" egy újabb támadási kísérletre.

"Mindenki, akivel nem hivatalosan beszéltem, azt mondja: 'Ha ez így folytatódik, az idő kezd egyértelműen Putyin javára játszani. A frontról érkező történetek elviselhetetlenek" - mondja Ronzheimer.

Szerinte 2024 döntő fontosságú lesz, de az ukrán tisztviselőknek "világosan és nyilvánosan el kell mondaniuk, hogy mi folyik itt, különben semmi sem segít".

Korábban többször is idéztünk katonai tisztviselőket, akik azt mondták, hogy problémák vannak a fronton, különösen a lövedékek növekvő hiánya - írja a Strana.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések