A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biden az orrát fújta, miközben Zelenszkij beszédet mondott (Videó)


Biden: Ukrajna a NATO tagja lehet, de előtte le kell győznie Oroszországot.

Joe Biden amerikai elnök úgy döntött, kifújja az orrát Volodmir Zelenszkijvel tartott közös sajtótájékoztatóján, aki abban a pillanatban megköszönte az oroszellenes szankciókat.

Az Egyesült Államok kedden kibővítette az Oroszország elleni szankciókat , több mint 200 céggel és 23 személlyel egészítette ki a listát.

Az Egyesült Államok továbbra is szállít fegyvereket Ukrajnának, amíg van rá lehetőség, de további segítség hiányában a források gyorsan fogynak - jelentette ki Joe Biden amerikai elnök.

"Folytatjuk Ukrajna ellátását kritikus fontosságú fegyverekkel és felszerelésekkel, amíg csak lehet... De további finanszírozás nélkül gyorsan véget ér a lehetőségünk, hogy segítsünk Ukrajnának" - mondta a Fehér Házban újságíróknak.

A kedden jóváhagyott új segélycsomag részeként az Egyesült Államok légvédelmi és tüzérségi lőszert küld Ukrajnának - pontosított Biden. Megígérte Zelenszkijnek, hogy sem ő, sem az amerikai nép nem fordít hátat Ukrajnának, és hogy az amerikai kongresszus mindkét pártja továbbra is támogatni fogja Kijevet, annak ellenére, hogy egyes republikánusok ellenzik ezt a véleményt.

Ukrajna a NATO tagjává válhat, de csak akkor, ha az USA meggyőződik arról, hogy az ország megnyeri az Oroszország elleni háborút – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.


A jelentés szerint Biden elmondta: „Büszke vagyok arra, hogy a szövetség most erős és egységes. Putyinnal a NATO finnesítéséről beszéltem, de ehelyett megkaptuk Finnország NATO-sítását. Ukrajnának van jövője a NATO-ban. De megjegyeztük, hogy Ukrajna tag lesz, csak nekünk meg kell győződni arról, hogy megnyerjék a háborút.”

Volodimir Zelenszkij elnök kétnapos látogatást tett az Egyesült Államokban december 11-én és 12-én. Kedd este megbeszélést folytatott Joe Biden amerikai elnökkel. A megbeszélésen a Fehér Ház vezetője az ovális irodában megállapodást írt alá 200 millió dollár összegű pénzügyi segítségnyújtásról Ukrajnának.

Zelenszkij ugyanakkor kijelentette, hogy a lehető leghamarabb hozzá kell nyúlni a befagyasztott orosz vagyonhoz. Ez több mint 300 milliárd dollár, ami még mindig a terroristáké – mutatott rá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések