A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az MSZP szerint csúnyán átverték őket Karácsonyék

A Magyar Nemzetnek név nélkül nyilatkozó szocialista politikus úgy véli, a 99 Mozgalom ügyében tanúként kihallgatott két munkatársuk törvényesen járt el.

Becsapva érzik magukat a szocialisták, miután kiderült, visszaélhettek két munkatársuk nevével a 99 Mozgalom „adománygyűjtése” során – számol be a Magyar Nemzet. A lapnak egy neve elhallgatását kérő MSZP-s politikus nyilatkozott, aki szerint a két munkatársuk a törvényeket betartva, jóhiszeműen vett részt a 99 Mozgalom félmilliárdos „mikroadományaihoz” köthető egyik láda felbontásában, az abba „bedobott” összeg megszámolásában és jegyzőkönyvezésében, emiatt tanúként hallgatták meg őket.

Azt állították, a fellelhető tíz jegyzőkönyvből mindössze egyet írtak alá, hiába szerepel az összesen a nevük, eszerint valakik az adománygyűjtő ládák tíz okiratából kilencet meghamisíthattak.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a jegyzőkönyvek aláírása Karácsony jogi főtanácsadója, Tordai Csaba belvárosi ügyvédi irodájában történt, ahol a közelmúltban házkutatást tartottak a nyomozók, és Gyurcsány Ferenc volt államtitkáránál okirat-hamisítás gyanúját erősítő bizonyítékokat foglaltak le.

Pár nap múlva a hatóság kiszállt a 99 Mozgalom hivatalos képviselőjének, Perjés Gábornak az otthonához is, miután a párbeszédes politikus lakcímére jegyezték be a mozgalmat, illetve ő volt az, aki félmilliárdnyi „mikroadományt” készpénzben befizetett az egyesület számlájára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések