A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ENSZ egyhangúlag megszavazott egy Magyarország által kezdeményezett határozatot


Az ENSZ Közgyűlése egyhangúlag elfogadta azt a Magyarország által kezdeményezett határozatot, amelynek célja az egészségügyi intézmények ivóvízellátásának, szanitációjának és higiéniájának javítása – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön közösségi oldalán.

„Régóta mondjuk, hogy Magyarország kész kivenni a részét a vízzel kapcsolatos globális kihívások megoldásából, ezek ugyanis súlyos kockázatokat rejtenek, amelyek könnyen újabb migrációs hullámok megindulásához vezethetnek” – írta Szijjártó Péter közösségi oldalán.

A magyar határozati javaslat most globálisan is egy lépés lehet azon „megrázó jelenség” felszámolása felé, hogy világszerte minden ötödik egészségügyi intézményben nincs tiszta ivóvíz és megfelelő higiéniai szolgáltatás

– közölte a tárcavezető, hozzáfűzve, ez 1,7 milliárd embert érint globálisan, legsúlyosabban a fejlődő országokat.

Mi nagyon sokat invesztáltunk abba, hogy a magyar vízipari, vízkezelési technológiák a lehető legfejlettebbek legyenek, így nyugodtan kimondhatjuk, hogy vízipar és víztechnológia tekintetében Magyarország a világ abszolút élvonalába tartozik – hangsúlyozta Szijjártó Péter. Hozzátette, erre alapozva most vezető szerepet tudtak vállalni az ENSZ-ben, és olyan határozatot állítottak össze, amelyhez 54 tagállam csatlakozott társszerzőként a világ minden pontjáról, ami egyértelmű elismerése a magyar törekvésnek.

Ez olyan nemzetközi erőfeszítés, amelynek Magyarország áll az élén, hiszen „az első ENSZ közgyűlési határozatot sikerült elfogadtatnunk a témában” – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.


Ez New York és egy igazi magyar siker: az ENSZ Közgyűlése egyhangúlag(!) elfogadta azt a Magyarország által...

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, December 21, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések