A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Netflixen Denzel Washington alakítaná Hannibált - tiltakoznak Tunéziában, mert túl fekete


Denzel Washington bőrszíne miatt tiltakozók töröltetnék a Netflixről a Hannibál-filmet.

Heves vitát váltott ki Tunéziában, hogy Denzel Washington fekete színész alakítja Hannibál ókori karthágói hadvezért egy készülő Netflix-filmben, írja a Guardian. A tunéziai újságokban, a közösségi médiában és még a parlamentben is vita alakult ki a hadvezér bőrszínéről, a francia nyelvű tunéziai La Presse hírportál például azt írta, hogy

a szereposztás „történelmi tévedés”,

míg a közösségi médiában egyes felhasználók azzal vádolták a Netflixet, hogy

a „woke kultúrát” népszerűsíti.

1300-an egy online petíciót is aláírtak, amiben felszólították a Netflixet, hogy törölje a filmet, a kulturális minisztériumot pedig arra, hogy

„lépjen fel a történelmünk ellopására tett kísérlet ellen”.

Hannibált, aki a mai Tunisz közelében fekvő Karthágóban született, a történelem egyik legnagyobb katonai vezetőjének tartjá. Az ókori mediterrán világ történészei nagyrészt egyetértenek abban, hogy föníciai származású volt – ez a mai Libanon és Szíria területét magában foglaló régió –, bár a nagy birodalmak és keveredések korában élt.

A Guardian szerint a faji kérdés a közelmúltban került előtérbe Tunéziában a szubszaharai migránsok országba áramlása miatt. Kais Saied elnököt februárban azzal vádolták, hogy „képzeletbeli ellenséget” kreált, amikor bizonyítékok nélkül azt állította, hogy a migránsok egy szélesebb körű kampány részei, amelynek célja, hogy a többségi arab Tunézia „tisztán afrikai” legyen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések