A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A lengyel Parlamentben poroltóval oltották el a menórát (Videó)


Grzegorz Braun, a radikális jobboldali Konföderáció párt képviselője akciózott a Szejmben.

Az esetről felvétel jelent meg az interneten.

A videón látható, ahogy a parlamenti folyosó megtelik füsttel, a biztonsági őrök pedig az egybegyűlt újságírókat kérik, hogy oszoljanak szét.

A Konföderáció képviselője egy poroltóval esett neki a menórának:


Az incidens után a balhézó képviselőt kizárták az ülésről.

Braun így reagált:

- A lengyel parlament épületében nem lehet helye a rasszista, törzsi, barbár, talmudi istentiszteletnek. Ha jól értem, a tudatlanság beszél az összegyűlteken keresztül. Önök nincsenek tisztában ennek az ártatlanul hanuka-ünnepnek nevezett cselekménynek az üzenetével. Rasszista indítékokat tulajdonítottak nekem itt, amikor én a normalitás és az egyensúly állapotát állítom helyre, véget vetve a rasszista diadalmaskodó cselekedeteknek, mert ez az ünnep üzenete" - mondta Braun.

Holownia házelnök kizárta Grzegorz Braunt a további tanácskozásból. Tájékoztatott továbbá, hogy értesíteni fogja az ügyészséget egy esetleges bűncselekményről.

- Szeretném kifejezni legmélyebb sajnálkozásomat a történtek miatt. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. A lengyel szejm arculcsapása, hogy ilyesmi történt" - mondta Holownia.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések