A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Mayhem zenekar magyar frontembere Jézusról: Egyáltalán nem bizonyított, hogy valaha is létezett


Csihar Attila nem igazán rajong a karácsonyért sem.

A Lángoló megkereste a Mayhem énekesét, Csihar Attilát is. Az interjú apropója: karácsony. Csihar arra a kérdésre, hogy van-e kedvenc karácsonyi filmje, amit ilyenkor elővesz, azt válaszolta, hogy nincs, „és egyáltalán nem érdekel a karácsony ilyen szinten. 

Szerintem az egész csak politikai értékkel bír.

Ma már mindenki a kereszténységre hivatkozik, hogy az a kevésbé rossz a más monoteista vallásokkal szemben, és szerintem a karácsonynak ezért van ekkora jelentősége. Másodsorban pedig hatalmas üzlet van benne, hiszen mindenki őrülten rohangál ajándékokért” – fogalmazott.

Mikor pedig az ünnepi hangulatról kérdezték, Csihar a téli napfordulóról kezdett beszélni. Csihar egyébként ezt a napot tartja az egyik legfontosabbnak az évben; megjegyezte, ennek semmi köze a karácsonyhoz. „Azt később ragasztották mellé, ami Jézus Krisztus születésnapjához tartozik, aki számomra egy képzeletbeli személy. 

Egyáltalán nem bizonyított, hogy valaha is létezett, 

és különben is, miért szakállas meg miért sovány, meg miért néz ki úgy, mint egy hippi? Miért nem alacsony, köpcös és kopasz?” – mondta.

Emberi fejet kapott egyszer ajándékba

Csihar Attila még egy elég bizarr történetet is megosztott a zenei oldal követőivel. Mint kiderült, egy alkalommal a Mayhemmel Hollandiában játszottak, és valaki behozott az öltözőbe egy hatalmas dobozt, amire nagy Mayhem-logó volt rajzolva, meg ráírva, hogy „Attilának, sok szeretettel”. 

„Kinyitottam, és tudod mi volt benne? 

Egy levágott emberi fej, amit valaki kikukázott valami sírból, még sáros volt meg rettenetesen undorító. 

Ez mondjuk egy elég kellemetlen ajándék, köpni nyelni nem tudtunk, csak álltam ott, és bámultam, hogy ezzel most mi legyen? Szerencsére a hangmérnökünk elvitte. Nem tudom, lehet hogy még mindig nála van, ugyanis egy emberi fej nem olyan, amit csak így otthagyok az öltözőben, vagy kidobok a kukába, ez nem így működik” – emlékezett vissza az énekes. 

A zenekar történetét a 2018-ban bemutatott Lords of Chaos – A sötétség gyermekei című film is feldolgozta. A sötét hangulatú, horrorisztikus elemeket sem nélkülöző thriller/dráma olyan, a kilencvenes évek elején nagy sajtóvisszhangot kiváltott botrányok és bűncselekmények hátterét mutatja be, mint a templomgyújtogatások, rongálások és a végül brutális végkifejlethez vezető zenekaron belüli feszültségek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések