A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb házi ravioli receptje: darált húsos raguval töltve fenséges


Készítsd el az olasz töltött tésztabatyut, vagyis a raviolit darált húsos raguval!


Ha van egy kis időd alkotni a konyhában, bátran állj neki a házi készítésű, darált húsos raguval töltött raviolik összeállításának! Az egyszerű gyúrt tésztás alappal induló kis batyukhoz most paradicsomos, darált húsos tölteléket mutatunk, de a spenót és a ricotta párosítása is remekül megy hozzá.

Hozzávalók 3 személyre

A raviolihoz:
👉 30 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 2 evőkanál víz
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 csipet só

A töltelékhez:
👉 15 dkg darált hús
👉 1.5 dl passzírozott paradicsom
👉 1 hagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A raviolihoz a lisztet szitáld egy tálba. A közepében alakíts ki mélyedést, ebbe üsd a tojásokat, sózd meg, és morzsold el őket a liszttel. Add hozzá az olajat és a vizet is, és jól dolgozd össze. Amikor már sima, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben, amíg elkészíted a tölteléket. Ehhez a hagymát egy serpenyőben, olívaolajon futtasd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymagerezdet, ezzel pirítsd egy  percig, majd jöhet a hús. Szórd meg sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és süsd fehéredésig. Végül öntsd fel a paradicsomszósszal, és tíz perc alatt kis lángon főzd össze.

A tésztát a könnyebb kezelhetőség érdekében oszd négy gombócra. Az első adagot lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, és az alsó felére halmozz egymás mellé három-négy adagot a töltelékből. A közeiket kend meg vízzel, majd hajtsd rá a tészta tetejét. A töltelékek közti helyeket lapogasd le, majd ravioliformázóval, derelyevágóval vagy késsel vágd őket annyi darabba, ahány adag tölteléket használtál. Ugyanezt ismételd meg a többi adag tésztával és töltelékkel is. A kész töltött tésztákat forró, sós vízben főzd ki. Újraforrástól számítva három-négy perc alatt főzd ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések