A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szenteste és karácsony másnapján is holttestet találtak a tűzoltók


A karácsonyi időszak alatt 461-szer riasztották a tűzoltókat: szenteste 196, december 25-én 137, 26-án pedig 128 esetben kellett beavatkozniuk – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-t.


A három nap alatt 104-szer tűzhöz, ebből 58 esetben épület-, illetve lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, továbbá 357 esetben műszaki mentést végeztek – tartalmazza a közlemény.

A három nap alatt nyolc otthon vált tűz miatt lakhatatlanná, ezekből 27 embernek kellett kiköltöznie. Szén-monoxid miatt öt lakást kilenc embernek kellett ideiglenesen elhagynia. Szenteste Nyíregyházán, december 26-án pedig Miskolcon egy-egy holttestet találtak a kialudt tűz nyomai mellett – sorolták.

Mint írták: több közlekedési balesetnél is beavatkoztak a tűzoltók, illetve a megemelkedett talajvíz az ország több pontján okozott kárt.

Tatabányán a vasútállomás aluljárójában harminc centiméter magasan állt a víz, amit a tűzoltók szivattyúztak ki. Budaörsön, Sopronban, Szárligeten egy-egy családi ház pincéjét öntötte el a talajvíz, amit szintén szivattyúkkal távolítottak el.

Állatmentést is végeztek a tűzoltók december 26-án, Balatonszőlős közelében egy ló a sárba ragadt, a tűzoltók segítettek a tulajdonosnak kiszabadítani az állatot – olvasható az OKF közleményében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések