A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A helyi vagány: ellopta anyukája autóját, majd airsoft fegyverrel fenyegetőzött a fiatal


Az ügyészség közleménye szerint a 18 éves elkövető 2023 tavaszán közlekedett édesanyja autójával az autópálya belső sávban, sűrű forgalomban mellett. Amikor utolérte a sértettet, többször fénykürttel jelzett neki, majd kitért a külső forgalmi sávba és a sértett mellé ért.

 
A veszélyes manőverről videó is készült:

Ezt követően a kesztyűtartóból elővett egy airsoft fegyvert és azt lóbálva fenyegette a sértettet.

Mindeközben a terhelt a külső sávban utolérte az előtte közlekedőt, de lassítás helyett az előzés szabályainak megszegésével áttért a sértett előtt a belső sávba, aki csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni, hogy az elé bevágó terhelt járművének ütközzön.

A fiatalt közúti veszélyeztetés bűntettével vádolták meg, mely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a járásbíróság határozott ideig tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.


Airsoft fegyvert "használt" az előzéshez

Édesanyja kocsijával közlekedett a 18 éves, majd airsoft fegyverrel fenyegette a másik sávban haladót és vészfékezésre kényszerítette - a Győri Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat ellene. A vád szerint az elkövető 2023 tavaszán az autópályán haladt a belső sávban, ahol utolérte a sértettet. Többször rávillogott, hogy térjen ki előle, majd átment a külső sávba. Amikor a sértett mellé ért, a kesztyűtartóból elővett egy airsoft fegyvert, lóbálni kezdte, azzal fenyegette a sértettet. Végül szándékosan úgy tért vissza a belső sávba a sértett elé, hogy a másik sofőr csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni az ütközést.

Posted by Magyarország Ügyészsége on Monday, December 18, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések