A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zsidó iskolákra lőttek Kanadában


Szerda este két zsidó felekezeti iskolára adtak le lövéseket Montrealban, a támadásokban senki nem sérült meg.


A rendőrség csütörtök reggel fedezte fel a golyó ütötte lyukakat az iskolák ajtaján. A nyomozás adatai szerint feltehetően éjszaka történt a lövöldözés, amikor mindkét épület üres volt.

„Szeretnék nagyon egyértelmű lenni. A leghatározottabban elítéljük ezt az antiszemita erőszakot” – reagált a támadásokra Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, és hangsúlyozta, az országban ijesztő növekedésnek indult az antiszemitizmus és az muzulmánellenesség.

Nem sokkal később François Legault, Québec miniszterelnöke nyugalomra szólította fel az embereket a francia nyelvű tartományban növekvő feszültségek miatt. Kedden két Molotov-koktélt dobtak egy zsinagógára Montreal nyugati szigetén, kisebb károkat okozva az épületben, de személyi sérülés nem történt. Szerdán két, magát Izrael- és palesztinbarátnak valló diákcsoport csapott össze a Concordia Egyetemen, három embert megsebesítve – közölte az egyetem.

A rendőrség csütörtökön bejelentette, hogy megerősíti a biztonsági intézkedéseket az imahelyek és az iskolák körül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések