A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: van egy tervünk, jövőre is folytatjuk az ellentámadást


Megpróbáljuk megmutatni az eredményt még ebben az évben- mondta Zelenszkij


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Kijev a jelenlegi nehézségek ellenére 2023-ban és 2024-ben is folytatja az ellentámadást - írta meg az oroszhirek.hu

Van egy tervünk, vannak bizonyos városaink, bizonyos irányok, van egy célunk, hogy merre fogunk menni, milyen irányban fogjuk az offenzívát végrehajtani – mondta Zelenszkij videokapcsolaton keresztül a Reuters által szervezett és a Youtube-on közvetített konferencián.

Az ukrán elnök elismerte, hogy vannak most bizonyos nehézségek, bár egyesek az ukrán ellentámadás gyors sikerére számítottak. Az ukrán tervek kudarcáért a Nyugatot hibáztatta, mondván, hogy az ország kevesebb fegyvert kapott, mint amennyire számított.

Megpróbáljuk megmutatni az eredményt még ebben az évben- mondta Zelenszkij. Van egy tervünk a jövő évre, de a részleteket nem mondhatom el – jegyezte meg.

Az ukrán elnök bejelentése az ellentámadás folytatásának terveiről az ukrán katonai főparancsnok, Valerij Zaluzsnij korábbi nyilatkozatai közepette hangzott el, aki szerint az ukrán konfliktus patthelyzetbe került és úgy vélte, hogy lehetetlen áttörést elérni a fronton.

Zelenszkij adminisztrációja elégedetlenségét fejezte ki a főparancsnok megnyilatkozásai miatt, míg maga az elnök azt mondta, hogy nem ért egyet Zaluzsnij véleményével.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések