A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij enni vethet a gatyának: az Egyesült Államok csökkenti a katonai támogatást Ukrajnának


A jövőben csökkennek majd az Ukrajnának szánt támogatások


A Pentagon egy november 9-én tartott sajtótájékoztatón jelezte, hogy az Egyesült Államok továbbra is katonai segítséget nyújt Ukrajnának, de a csomagok mérete a jövőben kisebb lesz majd – írta meg a Kyiv Independent cikke alapján a Mandiner.

Sabrina Singh, a Pentagon szóvivője kijelentette: Továbbra is támogatjuk Ukrajnát abban, amire szükségük van a harcukban. Folytatjuk a csomagok kihelyezését, csak egyre kisebbek lesznek

A Fehér Ház szóvivője, John Kirby pedig a héten mondta el a sajtónak, hogy az Egyesült Államok már elköltötte a háború kezdete óta Ukrajnára elkülönített összegek 96 százalékát.

Singh továbbá megerősítette, hogy az Egyesült Államok felhasználta az USAI (Ukrajna Biztonságsegítési Kezdeményezés) finanszírozását.

A keretből nagyjából még 1 milliárd dollár áll a Pentagon rendelkezésre, ezért a fennmaradó összeget kisebb csoportokra osztva fogjuk majd eljuttatni Ukrajnának – tette hozzá a szóvivő.

Komoly küzdelmek folynak forrásokért a szenátusban

Az Ukrajnába irányuló támogatás komoly pénzügyi és politikai vitává vált az Egyesült Államokban az elmúlt hetekben. Miközben a Biden-adminisztráció továbbra is erőteljesen kiáll Ukrajna támogatása mellett, a pártok közti harcok tovább akadályozzák a törvényhozást.

Ez a terv azonban ellenállásba ütközött a házban lévő republikánusok és az újonnan kinevezett házelnök, Mike Johnson részéről, aki azt állította, hogy Tel-Avivot a Hamász elleni harcában kell most támogatni, ezért egy önálló finanszírozási törvényjavaslatot terjesztett elő Izrael számára.

A szenátusi demokraták végül megakadályozták a republikánus által támogatott sürgősségi segélycsomagot Izraelnek, anélkül hogy bármilyen összeget elküldtek volna Ukrajnának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések